Vacanțe cu copiii, Salzburg

Anul trecut, pe vremea asta, eram în Austria, a fost o supervacanță, am văzut o mulțime de locuri noi și deosebite, dar vă povestesc momentan despre Salzburg, orașul de care ne-am îndragostit și în care am pleca chiar acum, dacă nu ne-am fi cheltuit bugetul pe…3 ani.
Deși văzusem filmul Sunetul muzicii, nu pot să spun că m-a impresionat ce am văzut acolo sau că m-a determinat sa vizitez orașul, am facut-o pur și simplu spontan, așa cum facem noi de obicei în ceea ce privește vacanțele. Ei bine, a fost o supriză mare acest oraș, mi-a rămas in suflet, e drept, imi place Austria, dar aici parcă e și mai și. Este al 4 lea oraș din Austria ca mărime, după Vienna, Graz și Linz.

Am fost cazați în zona lacurilor, la scurtă distanță de oraș, plănuiam să ne relaxăm și să stăm mai mult prin zonă, copiii erau foarte încântați de posibiltățile nelimitate de joacă în natură și parcă ezitam un pic cu vizita orașului, ar fi fost a doua oară cand eram în zonă și nu vedeam orașul.
Prima dată am trecut pe lângă oraș când reveneam din Belgia, cu mașina, dar eram atât de grăbiți încât am oprit rapid în outlet, am cumpărat, am mâncat și am pornit la drum (soțul mă bombăne și în ziua de azi și vrea să recunosc public că eram stresată și de aceea nu am avut răbdare să vizităm atunci orașul, eram doar noi doi, copiii erau acasă).

Așadar, era cazul să vizităm Salzburg, orașul lui Mozart, dar ca să fie treaba treabă, nu ne-am grabit, am acordat o zi vizitei la Gradina Zoo, o seară de recunoastere prin oraș și vizita propriu zisă.

Grădina Zoo
Dacă aveți niște idei foarte stricte cu privire la locul animalelor în natură/sălbăticie, săriți peste acest paragraf și vizita la Zoo, dacă sunteti deschiși, vă spun că este un loc foarte frumos, mare, 14 hectare, cu condiții deosebite pentru animale, foarte similare cu cele naturale.
Se află la poalele muntelui Hellbrunner, la o distanță de aproximativ 9 km față de oraș, cam 15-20 de minute de mers cu mașina. Există și transport în comun din oraș până la zoo, pentru cei care nu sunt cu mașina.
Aici și-au găsit casă în jur de 1200 de animale, din 140 de specii, din zonele Eurasia, Africa și America de Sud.
Iar partea și mai bună este că puteți veni aici în orice zi a anului, în weekend-uri și zilele de sărbătoare, multe dintre atracții fiind închise de sărbători. Dupî cum puteți vede în poze, unii dintre noi și-au făcut prieteni buni la Zoo.
Intrarea a costat in jur de 30 de euro pentru toți 4.
Friends Salzburg zoo

Chris in Salzburg

Salzburg Lion

Natural zoo

După ce am relaxat copiii la Zoo, am petrecut sfârșitul zilei în oraș, am început cu grădinile Mirabell, unde culorile toamnei dădeau un spectacol mirific (sunt subiectivă, iubesc toamna), copiii au alergat in voie pe cărările pline de frunze, iar eu încercam să descopăr locurile din film.
Mirabell

Mirabell Robert

Mirabell gardens

Am continuat cu podurile peste râul Salzach și cu Getreidegasse, o stradă lungă și îngustă, plină de magazine (de lux), in orașul vechi.
Salzburg bridge

Bridge Salzburg

Getreidegasse

Am lăsat pentru o noua zi fortăreața Hohensalzburg, unde am urcat cu funicularul pe munte și am avut parte de o priveliște care iți tăia respirația și nu zic asta din cauza fricii mele de înălțime. Băieții au fost în culmea fericirii că au găsit acolo tot felul de arme medievale, instrumente de tortură și totul arăta foarte autentic. Am petrecut cam toată ziua explorand fortăreața și tarabele care tocmai se instalau.
Cursa dus-întors cu funicularul și intrarea in fortăreață au costat in jur de 23 de euro pentru toți 4, se poate urca și pe jos și plătiți doar intrarea.

Hohensalzburg

Piata Salzburg

Este un oraș plin de istorie, de locuri pe care nu te mai saturi să le admiri, dacă nu aveți mult timp la dispoziție, ar fi bine să vă faceți o listă cu ce vreți să vizitați, noi ne-am organizat in funcție de copii, am încercat să nu îi obosim foarte tare și să petrecem cât mai mult timp în aer liber, așa că am lăsat pe data viitoare vizitele interioare la Muzeul Jucăriilor, Catacombele, Salzburg Museum, Domul și Casa lui Mozart.

Imi doresc tare mult să revedem Salzburg în perioada in care este deschisă Piața de Crăciun, nu suntem fani aglomerații, dar am o slăbiciune pentru tipul acela de agitație, iar aici se pare că organizează în mai multe locuri din oraș activitați specifice Sărbătorilor.

2 comentarii la “Vacanțe cu copiii, Salzburg

Publică un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *