Timp pentru mine

Săptămâna viitoare am o zi liberă, mai exact marți. Când ești în câmpul muncii, cu job full time, o zi liberă, pe care nu o ceri tu, pare pomană curată :). Nu știu cum se face, dar pe lângă ziua liberă, fără nicio legătură cu ea, am primit și un voucher, îmi pot alege răsfățul dorit (manichiură, vopsit, masaj etc), așa că pentru câteva secunde, mintea mea a zburat pe câmpii verzi, cu masaje relaxante, culori frumoase pe unghii, păr mătăsos, cum ar veni, timp pentru mine! După care mi-a sunat clopoțelul din cap și vocea rațiunii a grăit: femeie, ai o zi liberă, nu o zi în care să îți faci de cap!!

M-am făcut mică la auzul vocii, m-am înroșit toată și mai să crăp de rușine că am putut să mă gândesc la așa frivolități. Apoi m-am repliat, mi-am făcut o mea culpa, mi-am scuipat în sân și mi-am jurat să nu mai păcătuiesc așa cu gândul. Tot în mintea mea se derula scenariul în care nu mai trimit copiii la școală, stăm cu toții acasă, eu merg la cumpărături, gătesc și …poate îi scot și la o înghețată!
Discutam cu colegii, fiecare încerca să își găsească ceva simpatic, relaxant de făcut, ținând cont că nu poți pleca cine știe unde într-o marți, când tot restul lumii muncește. Le-am împărtășit și eu planul meu casnic și mămicesc, mai mult direct decât pe ocolite, mi-au zis ca sunt nebună, că ar trebui să las copiii să își vadă de programul lor de școală și să fac ceva pentru mine, care nu implică treburi gospodărești. Mi-am zis in sinea mea că ei vorbesc aiurea, că doar nu sunt mame, cel mult tați, deci n-au cum să înțeleagă că nu mai există timp pentru mine.

Apoi am intrat pe blogul Cristinei Oțel, ne povestise ea că urmează ceva fain, un proiect nou și eram tare curiosă, mai ales că se chema „Pauza de bine”, vorba aia, cine n-are nevoie de o pauză, dacă nu o mamă! După ce am citit despre noul proiect al Cristinei, când am văzut că ceea ce este legat de el se va derula marțea, am zis că ăsta e un semn, unul mare de tot, că marți este pentru mine!

Eu marți am o zi liberă, am o programare la masaj, apoi o să merg să beau o cafea în tihnă și îmi doresc tare mult să citesc ceva (care să nu fie parenting/educație/dezvoltare personală/relația cu mama/soțul.. 🙂 ), poate sigur o să mănânc și ceva bun!

Îi mulțumesc pe această cale Cristinei pentru că m-a motivat să mă gândesc la mine, să mă pun pe primul loc, să fac ceva pentru mine, să iau o pauză și să îmi fac timp pentru mine! Iar pe voi vă încurajez să luați o pauză de bine, să urmăriți proiectul și să vă puneți pe primul plan!

10 comentarii la “Timp pentru mine

 1. Eu sunt mai norocoasa – in Franta este zi libera si luni, asa ma simt mai putin vinovata ca ne vom face de cap marti fara copil care va fi la cresa 🙂
  Planul ar fi sa ne trezim tarziu (unul din noi, celalalt trebuie sa duca copilul la cresa), mergem la un restaurant la pranz si ne delectam cu cel putin un film la cinema (poate reusim sa vedem chiar 2 🙂 ).

 2. Cum ar fi sa ramai la partea cu norocoasa si sa stergem vinovata? 🙂
  Avem nevoie de timp pentru noi, timp pentru partener, timp in 2, pe langa mame, mai suntem si sotii, femei, oameni chiar 🙂
  Eu am avut liber luni, de 1 mai (ca toata lumea), deci am avut weekend prelungit cu copiii, nu e ca si cum n-am petrecut timp si cu ei, acum am nevoie sa imi incarc bateriile, singura, la masaj, pacat ca e doar 30 de minute.

  1. Sunt o norocoasa!
   Enjoy your Tuesday!

   p.s. recomand grupon, sunt mereu oferte bune pentru saloane de masaj, cu siguranta gasesti si ceva de minim 1h 😉

 3. Mi-ai dat o tema de gandire: cand imi iau si eu o pauza?? Fara treburi casnice, fara gatit, job sau orice altceva de genul asta… Te felicit ca te-ai hotarat sa folosesti ziua aia numai pentru tine, sa te rasfeti. Sa ne spui ce grozavii ai facut!

  1. Merci!
   Eu zic sa arzi niste etape si pur si simplu sa iei o pauza 🙂
   Era sa ratez si eu momentul, planuiam frumos sa fac diverse prin casa, cu copiii…

 4. am avut o zi din asta acum 3 saptamani (ma durea capul si am sunat la munca ca nu vin). Nu imi aduc aminte ce am facut – banui ca nu am facut nimic 🙂 – si asta e bine 😀 😀 😀 😀

Publică un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *