Și tații învață despre alimentația bebelușului

Pe 10 octombrie am fost în sală la cea de-a 4-a ediție a evenimentului Modern Dad’s Challenges, “Alimentația copilului pe etape de vârstă”, vă spun cât pot de sincer, nu mă așteptam să vad sala plină, nu mă așteptam ca atâția bărbați să își sacrifice o seară, în timpul săptămânii, pentru a afla despre alăptare, biberoane și piureuri!

Primul invitat, Mihaela Timofte, Asistent Perinatal SAMAS, a povestit despre importanța obiceiurilor alimentare ale familiei, în formarea comportamentului alimentar al copiilor. În primele 6 luni, mama alăptează, iar tatăl o susține, din toate punctele de vedere (cumpărături pentru cămin, gătit, ordine, curățenie, masaj), să știți că nu inventez, așa a recomandat specialistul 🙂
La începutul diversificării, părinții decid ce alimente vor oferi copilului, însă acesta va fi cel care va alege în final, ceea ce va mânca. Tatăl poate participa atât la pregătirea hranei, cât și la servirea mesei bebelușului, dând astfel posibilitatea mamei, fie de a se odihni sau doar de a schimba activitatea, rutina.

Al doilea invitat a fost Crina Coliban, Consilier in alăptare, diversificare si copii mofturoși, la acest moment, deja se încinseseră spiritele, mai ales când doamna a invitat în fața, pe scaune, 3 tați, iar apoi a încercat să îi hrănească cu lingurița, fiind urcată cumva pe ei.
Între noi fie vorba, nu cred că le-a displăcut atât de tare taților, pe cât le displace bebelușilor, când încercăm să le băgăm mâncare pe gât, dar sper că au prins ideea. Crina i-a sfătuit pe tați să lase copiii să mănânce relaxat, fără teamă că își vor murdări hainele (habar n-aveam că asta poate fi o preocupare majoră a taților).

Lygia Alexandrescu, Nutriționist Acreditat de Comitetul Internațional Olimpic, Președinte al Societății Române de Educație Nutrițională, Fondator și deținător Clinica Natural Silhouette, i-a învățat pe domni tot ce aveau nevoie să știe despre hidratarea bebelusului si alegerea tipului potrivit de apă. Pentru bebeluși trebuie folosită o apă cu un conținut scăzut de minerale (< 120 mg/L), societățile de pediatrie europene recomanda concentrații de sodiu în apa destinată hrănirii și hidratării bebelușului mai mici de 20 mg/L.”, spor la documentare și citit etichete taților!

La finalul evenimentului, domnii au învățat să gătească 3 rețete: cereale Nestle cu piure de fructe, amestec de legume Edenia și smoothie de fructe de padure. Au fost îndrumați de Alice Mitu, Managing Partener ErFi Romani si Beaba România, care le-a arătat cum pot găti ușor și sănătos cu ajutorul produselor Beaba.

Modern Dad’s Challenges va continua cu încă o ediție, ultima din acest an, pe 15 noiembrie, ora 18.30, la Hotel International, cu tema: Echilibrul copil tehnologie.

Voi reveni cu detalii în cel mai scurt timp, voi notați data în agenda! 

Surse foto: Pixabay, Modern Dad’s Challenges


Partenerii evenimentului au fost: Aquatique, Nestle Începe Sănătos Crește Sănătos, ErFiRomania, Beaba România, Edenia Foods, STR8, Wash&Go, Wooki Wooki, Cărți cu zumzet, Prăvălia Mică.

 

2 comentarii la “Și tații învață despre alimentația bebelușului

Publică un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *