Stimulent financiar pentru părinții nou-născuților, în valoare de 2500 lei

În data de 8 iunie 2017, a fost aprobat, cu unanimitate de voturi, proiectul de hotarare care propunea acordarea unui stimulent financiar părinților nou-născutilor, de 2500 lei pentru fiecare nou-născut.

Stimulentul se va acorda începând cu data comunicarii Hotărârii Consiliului General al Municipiului București, pentru copiii născuți începând cu data de 1 IULIE 2017.

Cererile pot fi depuse începand cu data de 3 IULIE 2017, de luni-vineri între orele 9-16:

– la sediul Centrului de Informare si Consiliere pentru Cetățeni, adresa: Șos. Ștefan cel Mare, nr. 38 sector 2
– la sediul Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București, adresa: str. Foișorului, nr.56-58, sector 3.

Vor putea beneficia de stimulentul financiar parinții care îndeplinesc cumulativ urmatoarele condiții:

1. Unul dintre părinți să aibă domiciliul sau rezidența în București
2. Nașterea să fi fost înregistrată într-o maternitate din București (publică/privată)

Părinții trebuie să depună următoarele acte, în termen de maxim o luna de la data nașterii copilului:
– certificatul de naștere al copilului, original + copie;
– biletul de ieșire din spital/certificat medical constatator al nașterii emis de către unitatea sanitară;
– actul de identitate al parintelui, original + copie;
-extras de cont pentru efectuarea viramentului bancar;
– cerere tipizata ( se completeaza la locațiile de depunere sau se poate veni cu ea completata, se poate descarca de pe site-ul www.dgas.ro).

Se recomandă părinților solicitarea stimulentului prin virament bancar, termenul fiind de 10 zile de la depunerea cererii. În cazul plăților cash, termenul de plată va fi de 30 zile de la data depuneri cererii, în baza unei programări.

P.S. să tot faci copii 🙂

Sursa foto: aici

23 thoughts on “Stimulent financiar pentru părinții nou-născuților, în valoare de 2500 lei

 1. Exact asta am citit aseara inainte sa ma culc, si ma gandeam ca o sa creasca numarul nasterilor in capitala, si sa vezi atunci trafic cu vize de flotant. Buletin de Bucuresti, un nou episod. Lasand la o parte gluma, e un ajutor real pentru cei care au nevoie, dar bineinteles ca se vor naste si oportunisti.

 2. Pentru copii nascuti de la 1 iu lie sau si mai devreme? Eu urmeaza sa nasc pe 15 iunie, oare acem acest drept? Ca restul conditiilor le indeplinim.

    1. Intrati pe link-ul pe care l-am postat in articol si o sa cititi exact conditiile, desi le-am enumerat si eu aici pe blog, dar pentru mai multa siguranta, accesati link-ul si se va deschide imediat un po-up despre acesta hotarare

 3. Hotararea se discuta de 2 sapt, o anunta acum aprobata si este valabila ptr copiii nascuti de la 1 Julie. Eu am nascut pe 31 Mai… ce sa mai zic?! Sa dea Dumnezeu sa tina treaba asta, caci chiar este un ajutor… numai cati bani ne trebuie pe timpul sarcinii, ptr o cezariana. Succes viitoarelor mamici si putere multa ptr bebelusii lor, sa le fie sanatosi.

 4. Buna ziua !!!
  Stie cineva daca se accepta si viza de flotant entru obtinerea acestui ajutor ? Sotia a avut buletin de bucuresti pana anul trecut cand am avut nunta si dupa a schimbat buletinul pe ilfov…iar acum este insarcinata si urmeaza sa nasca la spitalul elias …..

  1. BUna Ciprian, mi se pare ca nu prea va mai incadrati pentru acest stimulent, fiind doar pentru cei care locuiesc in Bucuresti. Dar mai multe detalii vei obtine cu siguranta daca te adresezi serviciilor locale de pe raza sectorului in care locuiti/ati locuit.

 5. Buna ziua, nici eu nu inteleg de ce se da doar pt copii nascuti dupa 1 iulie, eu ar trebuii sa nasc pe 9 dar se pare ca bebe nu mai vrea sa stea, din moment ce conditiile sunt sa depui actele pana face 1 luna chiar mi se pare aiurea, m-ar fi ajutat fff mult acesti bani in conditiile in care nici eu si nici sotul nu ne incadram pt indemnizatie😡

  1. Pai asa s-a decis, trebuia pusa o data, ca altfel nu prea se putea aplica aceasta decizie, sigur ca puteau sa dea pentru toti cei nascuti in 2017 sau pentru cei care se vor naste in 2018 sau …pentru toti copiii sub 18 ani, ca s anu fie cu suparare 🙂

 6. Buna ziua, in presa apare la conditii de obtinere, domiciliul sau resedinta in Bucuresti, nu rezidenta dupa cum scriu cei de la directia generala. Oare cum s-a votat ? resedinta sau rezidenta ? Sunt totusi doi termeni total diferiti…….multumesc !

  1. Conditia 1: domiciliu sua rezidenta in Bucuresti (unul dintre parintri).
   Dex: REZIDÉNȚĂ, rezidențe, s. f. 1. Reședință, sediu, domiciliu. 2. Dreptul și starea persoanei care se stabilește într-o țară străină ca rezident (2). – Din it. residenza, fr. résidence, germ. Residenz.

  2. cei 2 termeni nu sunt totali diferiti, in acest caz. Dar in cazul in care presa ar fi vehiculat un termen, iar institutia abilitata ar fi mentionat un termen cu adevarat diferit, atunci cred ca este clar care era cel corect, tinand cont ca nu prea este cea care s-a ocupat de scrierea/propunerea/votarea respectivei masuri. Presa doar raspandeste informatia.

 7. Buna ziua, din nou, am gasit hotararea consiliului si specifica clar, domiciliul sau resedinta in Bucuresti. Cred ca cei de la directia centrala au gresit. Multumesc !

 8. cand au stabilit termenul de o luna pentru depunerea actelor, s-au gandit oare ca dureaza aproape o luna pana se elibereaza certificatul de nastere?

Publică un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *