Un stil de viață simplu și sănătos

Un stil de viață sănătos și echilibrat este ceea ce mi-am propus încă de la nașterea primului copil, cu fiecare zi care trece, reușesc să fiu mai aproape de stilul de viață pe care mi-l doresc. Dar nu este mereu ușor, mai ales când trăiesc într-un oraș cu o mulțime de opțiuni, de la petrecerea timpului liber, până la alimentație.

Nu știu cum sunteți voi, dar eu mă pierd uneori când am atâtea opțiuni, așa că, pe lângă un stil de viață sănătos, am realizat că trebuie să caut și simplificare. Iar pentru asta, prietena mea Cleo este cel mai bun exemplu pentru mine.

Iată 4 metode prin care am simplificat și am obținut un stil de viață mai sănătos:

 1. Alimentație simplă și sănătoasă
  Mâncăm multe salate, legume, fructe, feluri simple de mâncare gătită, puțină carne. Pe lângă faptul că este mai sănătos, este și mai economic și simplu de pregătit, așa că ne rămâne mai mult timp pentru alte activități.
  Nu am zahăr în casă, pentru dulciurile raw vegane pe care le fac (rar), folosesc puțină miere.
  Bem apă! Nu bem atâta cât ar trebui, însă bem apă și nu sucuri.
 2. Am redus la minim produsele toxice pentru curățenie
  Există multe rețete pentru produse făcute în casă, care necesită un minim de efort și investiție. Dacă totuși nu aveți chef să faceți în casă produsele pentru curățenie, există și variante mai puțin toxice în magazine. Trebuie doar să ieșiți din zona rafturilor cu produse clasice.
 3. Am redus produsele cosmetice și am ales cu mare grijă o serie limitată
  Deși îmi place să răsfăț cu tot felul de creme, uleiuri și seruri, sunt mult mai atentă la produsele care își câștigă dreptul de a ajunge pe tenul și corpul meu.
  Folosesc uleiuri esențiale pure, uleiuri vegetale presate la rece, creme cu cât mai puține ingrediente, produse de la firme de încredere.
  Încerc să renunțat la deodorantele cu aluminiu, deși la început mi-a fost greu și avem impresia că nu se poate, parcă încep să mă obișnuiesc.
 4. Mai multă mișcare
  După ce am trăit aproape un an fără mașină în Belgia, am început să fac mai multă mișcare, de multe ori am preferat să merg 2 stații pe jos, decât să mă urc într-un autobuz.
  Am investit din nou în abonament la Pilates Reformer, pentru mine este cel mai potrivit tip de mișcare și cea mai bună investiție pentru sănătatea mea.
  Copiii mă întreabă aproape zilnic de ce nu am venit cu mașina să îi iau de la școală, e drept că uneori sunt obosiți și afară ninge, plouă sau e viscol, dar ne descurcăm destul de bine cu drumul de 20-30 de minute pe jos, până acasă și n-a leșinat nimeni mergând pe jos.
 5. Echilibru
  Am scris despre echilibru anul trecut, într-o perioadă foarte stresantă pentru mine, au fost luni de zile în care am alergat, contra coronometru, prin viață. Între timp m-am odihnit, am petrecut mai mult timp cu copiii, am dormit mai mult dimineața și am mers mai încet spre locurile unde aveam de ajuns.
  Fiecare om are 4 piloni principali în viața:
  – valorile
  – credințele
  – familia și prietenii apropiați
  – jobul
  Cred ca este puțin probabil (deși nu imposibil) să fie un echilibru perfect în orice moment, între acești patru piloni. Dar dacă suntem conștienți de ceea ce contează pentru noi, fără să suspinăm lung la pozele de pe Instagram, putem ajunge să fim mulțumiți de ceea ce facem și să facem eforturi susținute spre ceea ce ne dorim.

Viața voastră cum este, vi se pare greu să găsiți echilibrul într-o lume în continuă schimbare, care ne oferă zilnic sute de alternative poleite?

Sursa foto:

 

11 comentarii la “Un stil de viață simplu și sănătos

   1. Fac prajituri, haahah, ca daca nu fac ajungem sa cumparam – asa ca 2-3 ori pe luna prajituresc. Am incercat sa fac si cozonac, dar am pus prea mult bio 😀 😀 (faina bio nu creste asa bine …).

 1. Daca vrei, poti gasi echilibru. Clar tine de vointa. Tentatii sunt multe, poti sa le faci fata. Depinde de tine cat le lasi sa intre in obiceiul tau zilnic.
  Miscarea e un beneficiu major! Ajuta pe mai multe planuri si taaare bine te simti dupa. Grea e pornirea, dar si cand esti la trap…nimeni nu te mai opreste!
  Multe am schimbat si noi in viata si in produsele folosite, in special dupa ce au venit 2 membrii noi mici. Si am senzatia ca facem acest lucru de cand lumea 🙂
  Imi place cum ai scris Rox. Te pup si sa nu te opresti din talentul asta frumos al tau <3

 2. Mi-ar placea sa fac mai multa miscare, in rest, sunt destul de multumita de stilul de viata pe care il am. Si eu cred ca alimentatia simpla este mai sanatoasa. Probabil din acest motiv bunicii si strabunicii nostri au apucat 90 si ceva de ani, pentru ca nu aveau la dispozitie atatea tampenii cum avem noi, ispite la tot pasul.

Publică un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *