Ritualul meu de seară

Unele zile sunt frumoase, însorite, pline de iubire, de sens, de viață și de bucurii, altele sunt ploioase, aglomerate de lucruri și activități, par fără rost și ne obosesc peste măsură, ne lasă fără vlagă și abia așteptăm să treacă. Fiecare zi în care suntem în viață, este o zi prețioasă, oricum ar fi ea, bună sau rea, rece sau caldă, îi mulțumesc Universului că am avut șansa să trăiesc această zi aici și acum.

Ritualul meu de seară îmi schimbă complet percepția, dacă am impresia că am avut o zi proastă. Înainte să adorm, cu ochii închiși, timp de 10 minute, îmi permit să rememorez acele momente din zi, pentru care sunt recunoscătoare, toate momentele pe care sunt bucuroasă că le-am trăit, pe care le-am traversat, resimțit sau depășit.

Este momentul meu, în care îmi fac cadou liniștea și trec în revistă toate momentele importante ale zilei:

 • cele care m-au făcut să zâmbesc
 • cele care m-au făcut să îmi schimb părerea despre ceva
 • cele din care am învățat
 • momentele care m-au ajutat să cresc
 • cele care m-au făcut să râd
 • cele care mi-au înfrumusețat ziua
 • momentele care m-au făcut să mă simt vie
 • cele care au trezit emoții frumose
 • acele momente pe care abia le-am sesizat.

Le simt pe toate, unul după altul, realizez că sunt cu mine mereu, toate momentele zilei trăiesc în mine, pot să mi le aduc aproape oricând vreau să le revad mental. Mulțumesc fiecărui moment, pentru tot ce am trăit, învățat, pentru că mi-au ieșit în cale și au adus lumină în viața mea.

După acest exercițiu, rămân puține momente urâte, rele, fără rost, ziua mea capată brusc alt sens. Atunci când sunt prezentă și plină de recunoștință, chiar și faptul că era să mă calce o mașină, pe trecerea de pietoni, devine un moment pe care îl rememorez cu recunoștință, pentru că încă sunt aici. Deși m-am speriat tare, m-am simțit vie și vulnerabilă, norocoasă, cu siguranță am învățat ceva, chiar mai multe lucruri.

N-a fost o zi rea deloc! 🙂

Sursa foto: arhiva personală

8 comentarii la “Ritualul meu de seară

 1. Asa este! Este important sa realizam faptul ca viata ne aduce in fiecare zi „momente” unice, placute sau nu…. si daca apucam seara si avem timp sa le rememoram, atunci inseamna ca suntem norocosi pentru ca traim!

 2. Imi pare atat de greu sa fac ceea ce spui. Sunt prea prinsa in programul copiilor si listute de medicamente… incat inainte de culcare numai la asta nu vrea sa ma gandesc. Vreau numai sa imi stiu copiii sanatosi, fara nici un siropel sau muculet.

  1. Am trecut si eu prin ceea ce spui, e drept, tot ce vroiam era o ora de somn in plus, mi se parea ca n-o mai scot la liman. Insa e vorba despre 10 minute, poate chiar mai putin, 5 minute – 2 minute, in care sa revedem un pic evenimentele zilei, uneori nu mai pare chiar atat de rea la a doua privire.
   Va urez multa sanatate si multa energie!

Publică un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *