Rezist și pentru tine!

Prietena mea a rezistat astă seara și pentru mine, soțul meu a rezistat și pentru mine! Vă mulțumim pentru fiecare minut petrecut în frig, pentru fiecare gând bun, pentru că nu v-ați pierdut speranța! Voi rezista și eu pentru tine! 

De nouă zile viața noastră este alta, de când cu OUG13, rutina noastră zilnică nu mai este aceeași. Am avut un weekend liber, copiii au fost plecați, ia ghici ce am făcut noi doi, ca doi porumbei! Am petrecut timp de calitate, în aer liber, cu prieteni care au aceleși valori ca și noi, în orașul nostru, cu speranțe si dorințe de bine, de libertate!

În dimineața asta, oboseala și-a spus cuvântul și soțul a rămas un pic mai mult în pat, Den a mers la el și l-a întrebat dacă s-a tuns, că artă diferit! Nu s-a tuns, nu a avut când, dimineața pleacă devreme la corporație, iar seara stă până tarziu la proteste, copiii nu l-au văzut prea mult în ultima săptămână, d-aia i se pare că și-a schimbat ceva la înfățisare. Este trist! Ca și alți părinți bloggeri, militez pentru a petrece cât mai mult timp cu copiii și totuși, în săptămâna care a trecut, noi nu prea am putut face asta, au fost zile când am ieșit în piață chiar și de 2 ori într-o zi, cu sau fără ei.
Copiii sunt prioritatea noastră, categoric, dar nu putem sta în casă să jucăm mima, să citim povești ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat. Eu am norocul de a putea petrece ziua cu copiii, dar mulți dintre oamenii din piață lucrează zi lumină, iar seara trec prin piață, ar vrea și ei să vină de la muncă și să citească povestea de seară, să stea cu copiii, la căldură, dar frica îi deturnează din drumul spre casă.

Dar nu poți sta în casă când țara fierbe, facem parte din ceva mai mare decât noi și trebuie să luptăm pentru viitorul copiilor noștri, nu poți sta în casă și să speri că va fi bine, n-are ce să fie bine! Da da..știu, toți fură, au furat și până acum și n-am mai murit, trăim bine, sănătoși, le-am auzit pe toate și nu vreau să mai aud nimic. Circulă mesaje menite să bage frica în părinți, cum că vor fi amendați, în baza nu știu cărei legi, pentru că au ieși cu copiii în Piață, se încearcă intimidarea celor care ies, cu orice preț. Deja s-a ajuns la un delir, că ne plătesc corporațiile să ieșim în stradă, că ne plătește Soroș, că se dau bani în plus dacă vii cu câinele….s-a ajuns la contraproteste, ce se întâmplă prin Parlament este un circ penibil, care ne insultă inteligența.

Suntem furați, mințiți, batjocoriți, se râde de noi pentru că stăm în frig, suntem intimidați, descurajați și totuși nu renunțăm, rezistăm! Pentru copiii nostri, pentru noi, pentru părinții nostri, pentru bunicii nostri! Pentru că nu vrem să ne culcăm cu teamă că dimineață nu vom mai fi liberi, pentru că nu vrem să stăm cu frica în sân că mâine vom fi invitați să dăm explicații pentru o vorbă spusă împotriva partidului, pentru o ieșire în piață, pentru un post pe facebook. Pentru că vrem să ne creștem copiii într-o țară liberă, cu valori solide, nu într-o țară de hoți, unde nu vor putea râzbate decât dacă se dau cu ei.

Eu nu pot sta în casă în condițiile astea, pur și simplu nu pot, vreau mai mult pentru copiii mei, vreau libertate și corectitudine, șanse egale și nu favoritisme, nepotisme, vreau să reușească prin muncă, nu căutând să îi înșele pe cei din jur. Nu e ușor, sunt momente când efectiv nu știu cum să fac să pot ieși, nu am cu cine lăsa copii, îmi este foarte frig, sunt tare obosită, am o mulțime de lucruri de făcut și atunci știu că prietena mea Oana este acolo, vrea și ea aceleași lucruri bune pentru copilul ei și pentru țara noastră, ea rezistă pentru mine și pentru tine, pentru noi, așa cum scrie în mesajul ei. Când eu nu pot să ies, soțul meu este acolo, pentru că își dorește numai lucruri bune pentru țara noastră natală. Miruna, prietena mea care s-a întors din UK este acolo în piață, mereu, crede și speră, pentru ea și familia ei, pentru noi toți, pentru țara asta dragă. Este în Piață Prințesa Urbană, pe bune, este o prințesă acolo în stradă, o minune de fată. Trei sferturi din lista mea de prieteni și oameni pe care îi urmăresc pe Facebook, este în Piața Victoriei!

Suntem mulți și mai este loc! Nu stați în casă, că nu vine nimeni să vă dea zăpada și dacă o dă, o să plătiți cât nu face! Nu îi lăsați să aducă înapoi dictatura, vremurile când trăiam cu frica în suflet pentru fiecare gest! Hoții nu mă reprezintă, sunt sigură că nici pe voi!

Sursa foto:Oana Negru, Miruna

2 comentarii la “Rezist și pentru tine!

Publică un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *