Ce pun în pachețelul pentru școală luni?!

Nu știu cum este la voi duminică seara, dar la mine, marea întrebare este „ce pun la pachețel luni?”, bine…întrebarea este pentru fiecare zi a săptămânii, însă, după 2 zile de weekend, în care zici că nu va mai fi în vecii vecilor alt pachețel, ziua de luni pare destul de provocatoare.

Pentru mine a fost o mare schimbare și, în același timp, o mare provocare acest pachețel, 5 zile pe săptămână, 2 gustări și pranzul zilnic, să le inventez și să le fac să se potrivească în niște casolete. De aceea, am apelat la ajutorul unui specialist, Andreea Carmen Radu, interviul îl puteți citi aici. De când am vorbit cu Andreea, sunt un pic mai relaxată, dar și mai organizată, așa că, încă de seara, pregătesc una dintre cele 2 casolete pentru ziua următoare. Nu am un meniu fix de la care să nu mă abat, de aceea nici nu vă povestesc duminică despre ceea ce le voi pune la pachețel în restul săptămânii, sunt flexibilă, în funcție de gusturile lor, dar si de toanele lor 🙂
Am o listă saptamânală, orientativă, ca să nu mă trezesc dimineața că nu știu ce să le pun și alerg ca o curcă beată, iar la final le pun ce au avut și ieri. Fac lista ca să am o viziune de ansamblu asupra săptămânii, dar și ca să stiu ce să cumpăr, ce să pregătesc de seara.

Acum știu sigur ce le voi pune mâine la pachet, așa că sunt pregătită să vă arăt și vouă.

Mic dejun (acasă):
clatite cu unt de arahide, eu l-am luat de la Mega, dar găsiți și online aici

La școală
– gustarea 1:
mini banana,
brânză,
nuci (le-am adăugat după ce am făcut poza, mi se părea prea sărăcuță gustarea)


prânz: grâu bulgur amestecat cu legume (eu am cumpărat un amestec deja făcut, dar se poate face acasă, cu legume după gust), am pus și legume crude (pentru un copil roșii cherry, pentru frățică castravete). Ce vedeți pe farfurii, va ajunge în casoletă, impreună cu niște sos de roșii, am testat la cină și așa s-a cerut 🙂 dar îl voi adăuga dimineață pentru că se absoarbe repede.


gustarea de după-amiază: rondele de porumb.

Pentru cele 2 gustări au o casoletă, iar pentru prânz alta. În jur de ora 17.30 ajungem acasă și mai mănâncă o masă mai consistentă și o gustare înainte de somn, fie iaurt, fie lapte cu cereale, sandviș cu ceva ușor, dar este imposibil să prezic d-acum ce vor mânca.

Pentru ziua de marți am un plan, dar…doar așa, cât să nu mă stresez că nu am, vedem mâine ce inspirație am, ce îmi face cu ochiul și ce zic și copiii, în funcție de ce au adus colegii lor.

Voi ce puneți în pachețel?

P.S. rămân datoare cu impresii, unul dintre copii este destul de greu de mulțumit, iar combinația este cam îndrăzneață pentru gusturile lui 🙂

Sursa foto: arhiva personală si Pixabay

Save

Save

Un comentariu la “Ce pun în pachețelul pentru școală luni?!

  1. pinterest. Am un cumul pe acre il permut. Azi avem la pacheete (si eu si fata) piure si chiftea la cuptor.

    Bon, nu ma agit mult ca oricum se intoarce cu juma din mancare (mananca 2-3 guri si asta e).

Publică un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *