femeie-la-volan

Nevoile și dorințele copiilor sunt importante, dar mai importantă este siguranța

Mamele sunt niște ființe cu supraputeri, asta e clar pentru toată lumea :), ele pot să gătească, să spele, să intindă rufe, să vorbească cu copilul si să răspundă la telefon, toate in același timp. Ele pot să dea cu aspiratorul, in timp ce trimit un sms, să ungă pâinea cu unt, se mestece in ciorbă și să steargă copilul la nas, tot in același timp, evident.

Dar asta nu e tot, ele pot sa facă si alte lucruri, in timp ce vorbesc cu copiii, ii alăptează, caută ceva pe sub scaune si un filmuleț amuzant pe net, se uită in oglinda retrovizoare, caută o gustare pentru copil, se uită in spate, se intorc, țin volanul cu o mână sau cu…nicio mână, cu alte cuvinte, conduc mașina in timp ce fac multe alte lucruri.
La prima vedere pare o chestie tare, nu prea știu niciun bărbat așa abil, mama ajunge cu copilul la destinație, a răspuns la toate mailurile, a rezolvat tot ce se putea la telefon, copilului i-au fost implinite, prompt, toate dorințele, a fost hrănit, distrat, hidratat, uneori cu nevoile făcute (in drum, cu mașina pe avarii) si nici nu a necesitat extra timp, din programul super-extra-mega incărcat al mamei.

Nimic rău până aici, ce ar putea fi rău in faptul că o mamă alege să ii satisfacă copilului toate nevoile, chiar dorințele, prompt, indiferent de moment, loc sau orice alte imprejurări!
Cu toate astea, in timp ce tu, mamă dragă, te apleci dupa capacul sticlei de apă, cazut pe nu știu unde, te intorci in spate să povestești cu copilșul, cauți un filmuleț pe net, ca să il distrezi pe micuț, îi cauti prin desagă o gustare, oprești in drum pe avarii pentru că l-a lovit nevoia brusc, multe se pot întâmpla, de la mici ciocniri in trafic, la coliziuni serioase. Știu că ai asigurare, cu toții avem, știu ca cel mic are centura, ca doar te-ai oprit brusc, in trafic, să i-o legi, cu toate astea, un moment de neatenție te poate costa scump, pe tine, pe copil sau pe alți participanți la trafic. Faci asta de mult timp, ai putea conduce chiar și cu ochii inchiși, poate chiar ai facut-o cand te jucai cu copilul, ca să nu se plictisească in trafic, și eu aș putea să o fac, am făcut-o de multe ori și nu s-a întâmplat nimic. Facem atat de multe lucruri in același timp, incât unul in plus sau in minus trece neobservat.

Dar eu zic stop! Hai să facem mai puțin, hai sa facem lucrurile pe rând, hai sa nu mai fim multitasking la volan, hai să așteptăm până acasă sau măcar până la semafor!
Copilul nu va muri de plictiseala dacă nu îi cauți filmulețul preferat in timp ce conduci, nu va muri de sete dacă așteaptă să bea apă când poti opri, nu va face pe el dacă nu oprești de urgență în drum (dacă te-ai asigurat că nu are nevoie inainte să se urce in mașină)…

Noi mamele avem superputeri, putem face multe lucruri in același timp, dar va provoc, haideți să șofăm si atât!! Să vedem cum este 🙂

Siguranța pe primul loc!

Sursa foto: aici

Publică un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *