Luna octombrie este pentru mine

Nu doar pentru că este ziua mea în octombrie, ci pentru că am ales pur și simplu, octombrie îmi va fi dedicată mie. Am terminat un proiect important, lung și greu, am nevoie de o mică pauză și un imbold ca să merg mai departe în formă, nu târâș.

Toamna este unul dintre anotimpurile mele preferate, alături de primăvară, nu prea sufăr de astenia de toamnă, dar după un an în care am muncit mult, în care m-am stresat și mai mult și totuși am rezistat cu brio, eu zic că merit un pic de timp și îngrijire specială.

Am început cu un ușor detox și voi continua cu unul mai profund, da…știu, este un subiect controversat, ca toate subiectele din ziua de azi, eu am decis să fac detox, asta fac, natural, progresiv. În paralel iau vitamine, de mai multe feluri, adaptate exact la ce am eu nevoie acum, după ce voi termina cura de detox, voi tine o cură cu probiotice, sanătatea aparatului digestiv este extrem de importată și destul de neglijată, dacă ne gândim la alimentația pe care o avem în general.
Mă ocup și de exterior, nu doar de interior, am început tot încet, cu o curățare profundă a tenului la Nomasvello (dar vă povestesc mai în amănunt într-un articol special), voi continua cu alte proceduri, alese atent.
Dacă pentru ten am făcut deja alegerea și am demarat procesul, pentru păr încă nu știu încotro să mă îndrept, așa că primesc recomandări pentru tuns și vopsit, atât recomandări de locuri faine, căt și de persoane pricepute și de produse care v-au plăcut și care ar rezista pe un păr cu multe fire albe 🙁

Pentru că lucrurile ar fi făcute doar pe jumătate dacă m-as opri doar la detox și față/păr, mă voi apuca și de sport, dar cum nu sunt vreo sportivă împătimită, n-o să mă vedeți alergând la vreun maraton (alături de soțul meu), ci mă voi reapuca de sportul meu preferat, care mă ajută enorm să îmi pastrez o bună postură corporală, tonus și energie, Pilates Reformer.

Fizicul este important, am început să îl îngrijesc, din interior spre exterior, dar și spiritul meu este foarte important, așa că mi-am descoperit noi pasiuni pe care le voi hrăni din plin în perioada următoare, pe lângă scrisul pe blog și educarea continuă pe partea de parenting, am descoperit o mare pasiune pentru studierea și folosirea uleiurilor esențiale. Biblioteca mea s-a îmbogățit, la fel și lista cursurilor pe care le fac, iar ca noutate absolută, m-am înscris la un curs de masaj, cu o tehnică specială, bazată pe folosirea uleiurilor esențiale. Copiii sunt deja nerăbdători și vor fi primii beneficiari ai cursului de masaj :), dar lista este încă deschisă.

Cam așa artă planul meu pentru următoarea perioadă, să am grijă de mine, cât mai mult, pentru a putea avea grijă, mai bine, de cei dragi! Văzând planul negru pe alb, e posibil să sune puțin egoist, nu știu dacă aș fi scris articolul, dacă nu îmi dădea curaj prietena mea  Florina Badea, care va lansa proiectul Mama Time Out.

Voi ce veți face pentru voi în această toamnă?

Sursa foto: arhiva personală

6 comentarii la “Luna octombrie este pentru mine

Publică un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *