Idei de cadouri pentru băieți preadolescenți

Dacă aveți copiii de 8-10-13 ani, cred că știți, la fel de bine ca mine, cât de greu sunt de mulțumit, au trecut de perioada copilăriei mici, nu mai sunt interesați de orice fel de jucării, dar încă se mai joacă. Al meu crede încă în Moș Crăciun și așteaptă să primească lucrurile dorite. Am schițat o mică listă, cu lucruri care ar putea să le placă.

 1. kendama – diverse modele (se pare ca Sweets este apreciată)
  Găsiți la Cărturești, prețuri între 100 și 200 ron.
 2. lego complex – exista diverse modele/tematici (îi poate ține ocupați chiar și pe adulți)
  În hypermarketuri sunt mai ieftine, uneori, fiți totuși pregătiți cu vreo +200 ron pentru un set mai complex, poate aflați chiar ce temă îi place.
 3. husă pentru telefon/tabletă (dacă are deja aparatul) – există multe modele, aveți de unde alege
 4. căști wireless
  Eu am văzut exact modelul din poză, la Cărturești, mai au și la Diverta și în magazinele specializate. Vă spun sincer, nu prea știu ce să aleg, dacă știți/banuiți că le va folosi intens, căutați sfatul unui specialist din magazinele dedicate și pregătiți un buget generos, pornind de la 200 ron.
 5. cărți – înțeleg că volumul 5 din Harry Potter face ravagii acum sau toată colecția. Sau le puteți lua pe toate, dacă nu le-a descoperit încă.
 6. haine/accesorii cool – aici doar bugetul este limita, un exemplu: căciulă care se trage peste ochi (are niște găuri prin care poate vedea, e funny), pantaloni cu bretele/breloc atașat/aplicații/insigne/lanțuri. Ceva de genul căciulii din poză, dar culori mai potoloite, am văzut la H&M.
 7. un rucsac cool
  Am văzut tot felul de modele, nu căutați musai ceva pentru școală, să fie de bună calitate și un model pe care copilul l-ar îndrăgi. Robert și-a dorit foarte mult acest rucsac, cu maimuță
 8. joc consolă/telefon/pc
  Există multe jocuri acum, iar variantele plătite sunt mai interesante/complexe decât cele free, îi puteți face o mare bucurie (de ziua lui R. i-am cumpărat varianta cu bani de la Minecraft, a fost un cadou sub 50 de lei, care l-a bucurat enorm). Just dance este primul și singurul joc pe care l-am jucat vreodată și pe care l-aș mai juca, îl recomand, o să vă distrați.
 9. board game – ca să balanseze sugestia de mai sus 🙂
  Avem câteva pe care nu le-am exploatat la maxim, mai avem unele sigilate, de la ziua lui Robert, dar aș lua un Catan și jocul din imagine, un fel de x și 0 cu piese din lemn). Le găsiți la Cărturești și Diverta.
 10. jucării inteligente – cub rubic (au apărut multe modele interesante), puzzle-uri din lemn, roboți (din lemn), care se transformă în cub, Geomag (foarte utile vor fi pentru vederea in spațiu, la geometrie), se găsesc în multe magazine.
 11. plastilină inteligentă – există multe variante de culori, unele chiar fosforescente, unele modele atrag metale.
  Găsiți online sau la insulițele din centrele comerciale, cele care sunt pe mijloc. Am găsit în Centrul comerial de la Băneasa, în capătul dinspre Mobexpert, vis a vis de Noriel, puteți cumpăra de acolo mai multe cadouri inteligente.
 12. ceas – acum 2 ani am luat de la Filk Flak, au design simpatic și nu foarte copilăresc
 13. bilete la un film – un film pe care își dorea să îl vadă/o premieră (ai mei își doresc să meargă la un film 6D, de exemplu, sau puteți cupăra niște bilete VIP)
 14. pistoale Nerf – Își consumă energia binișor cu ele, ai mei au deja câte 2, dar tot și își mai doresc (nu știu exact cum se joacă cu mai multe în același timp 🙂 ). Prețuri reduse am văzut la Noriel.
 15. Ceva făcut de voi – aici depinde mult dacă copilul își dorește ceva handmade, dacă puteți realiza, băiatul meu, cel mic, și-a dorit foarte mult să îi tricotez eu un fular (de fapt o pătură, dar am negociat), el a ales ghemul, culoarea, eu am tricotat (n-a fost ușor, dar se bucură tare de cadou). Poate știți să bricolați ceva din lemn sau poate niște dulciuri făcute în casă, dar nu ceva ce faceți în mod constant, că ala nu mai e cadou 🙂

  Dacă aveți și voi sugestii, le aștept cu mare intres, din lista de mai sus, fie am luat cu alte ocazii ce își dorea, fie nu se aplică (husă pentru telefon/căști – pentru că nu are încă telefon funcțional), fie a cerut la alți Moși (Kendama a cerut-o deja bunicii).

Sursa foto: Arhiva personală, Cărturești, Pixabay, Google.com

4 comentarii la “Idei de cadouri pentru băieți preadolescenți

  1. Lui D ii place mult fularul, ii e teama sa il ia la scoala, sa nu se strice, el apreciaza mult handmade-ul si ii place si sa faca.
   Carti au primit de la scoala, o sa le iau cate ceva din gama Nerf si…cam atat 🙂
   Probabil vor mai primi si de la alti Mosi.
   In schimb, am vazut un cadou pentru domnul sot, 80% inutil, scump si fara de care putem trai linistiti, dar inca ma gandesc daca sa il pun sub brad sau ba.

Publică un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *