Limbi străine la vârste mici, moft sau utilitate?!

Franceză, germană, flamandă, engleză, copiii mei au fost expuși (ca să nu zic că au studiat, că ar fi o exprimare exagerată) la toate aceste limbi, într-o măsură mai mare sau mai mică. Expunerea a început când au mers la cresă (dacă nu luăm în calcul și muzica pe care o ascultam eu acasă).
Așadar, expunerea copiilor la limbile străine, la cele mai fragede vârste, este un moft al părinților moderni și cu dare de mână sau chiar este utilă?

Dacă pentru un sport sau un instrument muzical, este nevoie de dorință și chiar talent, să vorbești cel puțin o limbă străină, a devenit o necesitate a zilelor noastre. Așa că am început să citesc despre învățarea limbilor străine la bebeluși, dacă se poate, dacă este utilă, cum se face și am aflat că prima fereastră de oportunitate pentru limbi străine este chiar la vârsta de 6 luni, am scris aici putin. Dacă vă întrebați cum este posibil să studieze o limbă străină la 6 luni, ia vedeti aici cum se desfășoară o lecție:

Mie mi se pare fascinant!

Dar să revenim la oile noastre, mai exact ale mele, băieții mei nu au studiat în ultimii ani limba engleză, la școală învață germană și franceză, au fost expuși intensiv (spre exclusiv) la limba franceză în ultimele luni, cu toate astea, care limbă credeți că o înteleg cel mai bine? Engleza!!
Deși de ani de zile, de când au terminat/schimbat grădinița, n-au mai fost la niciun curs, Robert întelege în proporție de peste 60% ceea ce se discută în engleză, de unde trag concluzia că expunerea la acestă limbă, încă de timpuriu, de când abia spunea câteva cuvinte în română, i-a asigurat o bază solidă.

Pentru că deja vor avea multe ore de germană la școală, de franceză sunt sătui :), iar de studiat flamandă în România, nu cred că este cazul, mă documentez cu drag și spor despre instituții și cursuri de limba engleză și m-am oprit la English Kids Academy, îmi plac programele lor, au sedii în mai multe zone din oraș, au rezultate foarte bune, găsiți la ei pe site toate informațiile de care aveți nevoie.

Cursurile se desfășoară pe toată perioada verii, așa că dacă aveți copii între 6 luni și 6 ani, este o alternativă excelentă de a petrece 60 minute/de 2 ori pe săptămână, fiecare curs durează 12 luni și este structurat astfel:
6-2 ani: Sing & Play, ați văzut mai sus cum se desfășoară
2-3 ani: Wiggle & Grow, se pune accentul pe activități precum canto, dans, instrumente de joc pentru dezvoltare cognitivă, încurajarea abilităților sociale și câștigarea autonomiei față de părinți.

3-4 ani: Laugh & Learn, programul vizează pregătirea celor mici pentru învățarea structurată a limbii engleze.

Noi suntem nomazi pe timpl verii, așa că vom aștepta să vină toamna și atunci vom testa programele speciale pentru vârstele și nivelul la care sunt ei. Despre English Kids Academy am mi scris aici, ei nu au doar programe interesante de învățare a limbii engleze, dar organizează și evenimente faine, așa că merită să fiți cu ochii pe ei și să le treceți pragul, fie că aveți un preșcolar, copii mai mari, ca ai mei sau chiar adolescenți.

Voi ați vorbit vreodată cu soțul/prietenii în engleză, ca să nu înțeleagă copiii? Noi am mai făcut-o, dar d-acum s-a terminat cu asta 🙂

 

Publică un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *