Ingrijirea tenului si machiajul de vară

O dată cu primele raze de soare, apar și primele tricouri, fuste, pantofi, apoi încetișor intră în scenă rochiile vaporoase, sandalele, papucii, toata garderoba devine una lejeră, materiale fluide, culori vii, nu doar natura se schimbă, ci și noi. Toate vin cumva natural, însă machiajul și produsele de îngrijire a tenului, rămân, de multe ori, aceleași.

Eu aveam un fond de ten „de iarnă”, cremos și foarte hidratant, nu știu cum, dar s-a terminat fix când a venit vara, așa că am cumparat unul „de vară”, în rest, am păstrat produsele pe care le folosesc de obicei, până când nu s-a mai putut, așa că m-am apucat să citesc și să fac alte cumpărături, produse speciale pentru sezonul estival.

6 produse estivale au luat locul unor produse din rutina mea zilnică:

1. Loțiunea hidratantă cu spf – a înlocuit cu succes crema

2. BB cream (cu spf, cum altfel!) – a înlocuit cu succes un fond de ten (pentru că nu se mai așeza deloc pe față, am fost nevoită să caut soluții)

3. Apa de toaletă (cu miros fresh) – în loc de parfum (este o apa de toaletă fară alcool, pot sta linistită la soare, fară riscul de a mă trezi cu pete)

4. Cremă de obraji – în loc de blush pudră

5. Ruj intens colorat (roz în cazul meu) – în locul culorilor discrete (cu poza asta împușc 2 iepuri, vă arăt rujul și mă laud că citesc)

6. Mascara waterproof – pe care nu știu dacă are rost să îl mai înlocuiesc vreodată, cu fratele lui care nu rezistă la apă (vara e cald, trebuie să reziste, să nu curgă, primăvara, toamna și iarna sunt precipitații multe…)
Vă spun sincer că nu avem niciun chef să învestesc în produse, mai ales că aveam tot ce îmi trebuia, cumparate din timp, să nu cumva să rămân în pană, dar tenul meu este sensibil (spre foarte sensibil) și dădea semne multe că nu e în regulă, așa că am fost nevoită să citesc un pic despre îngrijirea de vară și să mă conformez.

Bonus: am descoperit un produs fain pentru demachiere:

Partea foarte bună este că am găsit unele dintre produse în varianta mini, este o mega invenție, astfel, n-o să rămân cu ele la finalul verii, să se târască prin casă, o parte dintre produse le-am găsit la prietenii de la Elefant.ro.
Spor la cumpărături!

Sursa foto: arhiva personală, site-urile: Dior, Yves Rocher, Clarins

P.S mai am o serie de produse pe etajera de la baie, dar nu sunt musai de vară, așa că nu le-am bagat în povestea cu vara 🙂

6 comentarii la “Ingrijirea tenului si machiajul de vară

    1. Descoperita de barbat?! Hai ca abia astept sa citesc 🙂
      In general, folosesc crema hidratanta+fond de ten, dar se pare ca in vara asta aveam nevoie de ceva mai light

  1. Sunt brunetă, iar vara devin din ce în ce mai brunetă – fără prea mult efort! Eu mă machiez rar spre deloc, motiv pentru care, arunci când o fac, trebuie să-mi țin mâinile în frâu și să mă rog să nu mă apuce scărpinatul pe la ochi, nici plânsul! 🙂
    De folosit folosesc, însă, constant, produsele de bază de îngrijire. Deși nu sunt la fel de „vizibile” ca un fard, cred că sunt, de fapt, cele mai vizibile. Orice chip are nevoie de un pic de răsfăț – inclusiv al meu! 🙂

    1. Eu ma machiez zilnic, ma rog, cred ca e cam mult spus machiez, dar folosesc fond de ten, pudra, blush, rimel, ruj, in cele mai multe zile, dar, desi este vara, tenul meu a luat-o razna, este foarte sensibil si uscat (desi aceneic de felul lui), deci cobinatia criminala, asa ca am zis sa mai schimb un pic produsele, este mai binisor. Categoric, musai sa imi fac un tratament la salon, dar probabil in toamna, cand voi schimba iarasi rutina de ingrijire.

Publică un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *