Ieșiți din casă, dacă vă pasă!

Nu am postat până acum pe Facebook despre vot, deși am mers și nu am votat cu PSD, nu scriu despre politică, legi, evenimente cu ieșit în stradă, nu pentru că nu îmi pasă, pur și simplu nu am făcut-o până acum pentru că am simțit că scriu alții mult mai bine.
Dar astăzi nu mai tac, astăzi nu scriu despre parenting, educație, mâncare sau alte subiecte pe care le am pe blog, pentru că astăzi este important să știm că în țara noastră nu e bine, ceva rău se întâmplă și nu mergem în direcția bună.

Aveam 8 ani când a fost Revoluția, mama a fost acolo, în stradă, în primele linii, zile în șir, fugeau cu toții, ea a alunecat și a căzut, pe spate, într-o baltă de sânge și asta a fost salvarea ei, când cei din jur cădeau secerați de gloanțe. Mult timp am avut rețineri în a merge în locuri cu mulți oameni, eu nu merg la concerte, mă feresc de aglomerații. Dar nu și astăzi! Astăzi a fost așa cum vedeți în filmuleț, am făcut live, din piață, am strigat conta hoților, am avut curaj, am ieși în mulțime!

 

Posted by Roxana Dulgheru Petcu on Wednesday, February 1, 2017

Copilul meu cel mare are 8 ani, bunica lui a ieșit în stradă, și-a riscat viața pentru ca noi și ei, copiii noștri, să fim liberi.
Dar asta nu e libertate, când te fură legal, când tu muncești pe brânci ca să pui o pâine pe masă, iar ei, din taxele tale, au câte un ospăț în fiecare zi. Nu e libertate când ei au voie sa fure până în 50 000 de euro, din banii tăi. Nu e libertate când calcă pe noi, nu e libertate când părinții se ridică din pat, de lângă copii și ies în stradă în miez de noapte, pentru că hoții au aprobat legi care îi ajută să fure.

Știi cum e să ajungi acasă în jur de ora 22, să te schimbi pentru somn, să verifici Facebook, să îți pui înapoi hainele de stradă și să ieși în Piața Victoriei? Știi cum e să pleci spre muncă, să îți lași nevasta și copilul la protest, să conduci 2 străzi și să simți că locul tău e în stradă, că degeaba te duci azi la muncă, ca să aibă ce fura ei mâine? Știi cum e să îți iei o jumătate de zi de concediu, ca să strigi în piață la ora 9 dimineață? Știi cum e să fugi o oră de la corporație, ca să fii în piață?
Sigur știi, te-am văzut în piață, în dimineața asta sau în alte zile de proteste, știu că o să te mai văd și n-o sa vii singur române, pentru că îți pasă!

Eu am fost în piață dimineață, am stat cât am putut, cu copilul, soțul, nașul și alți oameni de bine, dacă pot, ies și diseară, soțul va fi acolo cu siguranță, mergeți și voi!
Am fost tura de dimineață, preluați voi ștafeta! Nu stați în casă, nu îi lăsați să facă ce vor!

 

Save

Save

Save

6 comentarii la “Ieșiți din casă, dacă vă pasă!

  1. Preluam! in pauza de pranz, dupa munca, mai o socializare etc. Tati e babysitter.

    Am invitat si euro-parlamentarii, pe toti. Le-am dat un email in care am atasat textul ordonantei, sa il citeasca inainte. Astept sa vaz 😀

Publică un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *