Am servit musafirii cu salată, în ziua de Crăciun

A venit Crăciunul, a trecut Crăciunul, petrecerile continuă la unii, la alții a început deja munca. În cazul meu a reînceput Pilates Reformer, soțul a reînceput munca, copiii s-au revăzut cu prietenii, reiau antrenamentele…

Nu știu de ce, dar anul ăsta am fost mai obosită și lipsită de chef decât în oricare alt an, dintre toți pe care mi-i amintesc. Să fi fost din cauza alergăturii constante din timpul anului, din cauza programului haotic, din cauză de stres mult și mare tot anul, din cauza unei răceli care se învârte pe la noi prin casă…cine știe! Un lucru e clar, în ziua de Ajun, când toată lumea alerga în toate părțile orașului, când toate gospodinele roboteau prin bucătărie, eu am dormit de prânz 🙂
Dacă vă imaginați că pregătisem ceva înainte, făcusem curățenie și ce se mai face, vă înșelați amarnic, n-am făcut nimic anul ăsta. Nici în alți ani n-am adormit frământând cozonaci sau dând cu mopul, dar anul ăsta nici măcat vinovată nu m-am simțit și mai recunosc și public.
Mă obosește îngrozitor toată presiunea din jurul sărbătorilor, toate acele TREBUIE, uite că nu trebuie nimic! Nu trebuie să gătesc piftii, sarmale, cozonaci, nu trebuie să fac fripturi și cărnați, nu trebuie să fac curățenie generală. Am mancat o pomană a porcului la Târgul de Crăciun, am mâncat sarmale și cărnați în vizită la mama, iar geamurile nespălate nu s-au zgâit prea urăt la mine sau nu m-am prins eu, din cauză de țuică fiartă.

Invitații de Crăciun n-au părut foarte supărați pentru că i-am servit cu salată de rodie, legume la tigaie, salată de ton și fursecuri (nefăcute de mâna mea). Sper și eu, ce să zic, dacă s-au supărat…să lase un comentariu la articol 🙂 și execut rapid niște sarmale (de la Mega).
De cadouri m-am ocupat cam de prin octombrie, ușor tot n-a fost, ajunsesem să fac listă cu nume și ce am pregătit și ce ar mai lipsi din cadou, încă mai am ceva de cumpărat, dar e ok.

Îmi place perioada de Sarbători, scot pijamalele tematice, decorațiuni, ard lumânări parfumate, dar anul ăsta chiar a fost agitat pentru mine, am vrut să fie un an sabatic, dar a fost muuult mai agitat decât alți ani, a fost plin, iar perioada asta n-a venit cu liniște și pace, a venit cu alte frământări, cu decizii importante, cu liste și planuri și stres pentru anul care urmează. Totul s-a răsfrânt asupra noastră și a copiilor, care au făcut exact ca în filme, cu bătăi, tantrumuri, mofturi, la mine s-a lăsat cu nopți nedormite și gânduri multe.
După toate astea, numai la sarmale nu îmi stătea gândul, chiar mi s-a reproșat că nu știu să le fac și ar fi cazul să învăt, că mâine, poimâine mi se însoară băieții și poate vor lua fete „normale”, care vor sarmale de Crăciun, nu ca noi.

În concluzie, am dormit, am făcut gargară cu pălincă, am băut țuică fiartă, am mâncat ușor și a fost bine, a venit și Moșul la mine, chiar dacă n-am fost gospodină! Sărbători fără stres!

2 comentarii la “Am servit musafirii cu salată, în ziua de Crăciun

  1. lasa ca eu nu am gatit nimic: am sters-o de acasa. Si sper sa fac asa in fiecare an pentru ca tare bine am simtit vacanta pana in maduva oaselor. Sa fie odihna si la mai mare.

Publică un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *