Comunicarea deschisă – limbajul relațiilor fericite

V-am povestit deja despre proiectul pentru care sunt Ambasador „Deschide un nou capitol în viața ta”, program de coaching, care își propune să aducă împreună descoperirile științifice din domeniul fizicii, biologiei și medicinei, cu dezvoltarea noastră personală, spirituală.

Următorul seminar va loc pe 21 Aprilie, iar tema este Comunicarea deschisă – limbajul relațiilor fericite. Comunicarea face parte din viata noastră de zi cu zi, însă este foarte important să știm, la nivel conștient, cum să folosim această abilitate.

Facilitatorul programului este Andra Todiriță, coach si cercetător științific în biologie moleculară și medicină, a imaginat acest seminar pornind de la nevoia ei și a celor cu care lucrează de a înțelege importanța comunicării reale, profunde, venită din inima, indiferent de instrumentele de comunicare folosite. Iată ce spune Andra despre tema tema acestui nou seminar:

Comunicarea liberă înseamnă curaj și, de ce nu, o serie de abilități pe care le dezvoltăm de-a lungul timpului.
De ce liberă? Pentru ca ne eliberam de constrângerile sociale și înlăturăm propriile ziduri, comunicând cu toată ființa. Atunci cel din fata noastră înțelege cât de important este pentru noi și se simte cu adevărat validat.
În clipa aceasta, când mesajul nostru se transmite și se recepționează cu iubire, compasiune, generozitate și înțelegere, zidurile celui din fata noastră se sfarâmă ca un castel de nisip măturat de valurile mării.
Acum începe adevărata comunicare, de la suflet la suflet și se rezolva chiar și cele mai puțin posibile situații.

Femei fiind, avem o întreagă paletă de emoții pe care le putem transmite prin metodele de comunicare verbală, paraverbală si nonverbală, dar:
– teama,
– preconcepțiile,
– exemplele din familie,
nu ne lasă să ne exprimăm la adevăratul nostru potențial.  Timp de 3 ore vom învăța să trecem la un alt nivel al modului în care ne transmitem ideile, vom învăța să o facem cu claritate, asertivitate și grație.
Vom învăța să rescriem la nivel mental tipare de gândire și exprimare, care de multe ori ne surprind în mod automat.
După cele 3 ore de seminar vom deveni comunicatori mai buni, capabile sa creăm conexiuni suflet la suflet și să realizăm cu mai multă ușurință ceea ce ne dorim.

Modul de lucru:
– accesăm ambele emisfere cerebrale, încă de la începutul seminarului (dreapta si stânga), pentru a fi cât ma conectate la noi însene, atât la creativitatea, cât și  la logica noastră, de care avem nevoie in comunicare;
– învățăm câteva puncte cheie, care conturează comunicarea (verbală, paraverbală si nonverbală), așa cum a fost studiată de psihologi și sociologi până în prezent;
– lucrăm concret pe înlăturarea și înlocuirea tiparelor de gândire și comunicare neconstructive de până acum, învățând să aducem compasiunea, empatia, asertivitatea, claritatea și iubirea în ceea ce transmitem, pentru a avea eficienta maxima.

Andra mai spune că avem puterea să rezolvăm orice situație, oricât de dificil ar părea, dacă ne dăm voie să fim:
vulnerabili, atunci când orgoliul ne comandă să fim duri;
asertivi, atunci când inima ne cere imposibilul;
blânzi, atunci când sufletul nostru simte durerea celui din fața noastră;
înțelepți, atunci când totul pare pierdut și rațiunea parcă a zburat pe fereastră;
plini de iubire, chiar și atunci când egou-ul vrea bariere și răzbunare;
îndrăzneți, atunci când cutumele societății ne interzic ceea ce simțim că este corect pentru noi și cei implicați.

Eu am trecut de curând printr-o situație în care comunicarea, de ambele părți, a avut de suferit și mi-aș fi dorit să pot să fac altfel. Eram conștientă că nu este direcția în care vreau să merg, însă n-am putut să fiu toate cele de mai sus, astfel încât să schimb situația și să duc totul către o direcție pozitivă.

Găsiți toate detaliile despre seminar aici, ne vedem sâmbătă!

Sursa foto: Pixabay

4 comentarii la “Comunicarea deschisă – limbajul relațiilor fericite

  1. Este asa frumos descris, ca pana si eu, care asta fac-predau cursuri de comunicare, as merge cu certitudinea ca as invata ceva nou si util si frumos.
    Te rog, mai anunta aici urmatoarele evenimente.

Publică un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *