Ciocolata sanatoasa de casa, gata in 10 minute

dsc_1280

Nu va lasati pacaliti de poza, n-a venit Craciunul, desi am pe masa ciocolata in forme specifice Sarbatorilor de iarna 🙂
Am incropit rapid o ciocolata, raw, sanatoasa, numa’ buna sa ii intampine pe baieti cand sosesc acasa.
Reteta este inventata, in functie de ce am avut in casa, dar se poate imbogati mult, in functie de imaginatie si gusturi, eu trebuie sa o mentin simpla si pentru mofturosul de serviciu:

– unt de cacao
– cacao bio
– miere curata (de salcam)
– un praf de scortisoara
– vreo 3 migdale (hidratate)

Am dat totul la blender si am pus in forme. Trebuie sa va miscati rapid, untul de cacao incepe sa se intareasca relativ repede dupa ce a fost luat de pe sursa de caldura. Am pus repede in forma si pe langa si apoi le-am pus la congelator pentru cateva ore, in functie de cat de adanci sunt formele.
Eu am pus toate ingredientele dupa ochi, fara sa cantaresc, recunosc, am mai gustat din cand in cand 🙂

Cacao se poate inlocui cu pudra de roscove (a mea era expirata), iar ai mei nu se energizeaza in exces de la cacao.
Mierea poate fi inlocuita cu sirop de artar, de agave…dupa preferinte. Am folosit de salcam pentru ca mi se pare mai putin aromata decat cea poliflora ca exemplu.

Sa nu credeti ca am facut doar 3, ar fi fost culmea. Nu arata wow, dar este foarte gustoasa ciocolata mea de casa.
Ciocolata de casa
Pofta buna!

 

Save

Save

Save

Save

Save

5 comentarii la “Ciocolata sanatoasa de casa, gata in 10 minute

  1. am poliflora, si da, aroma e prea puternica. Dar nici cu untul de cacao nu mi-e rusine 🙂
    Eu am mai pus si nuci sau bucati de cocos in loc de migdale. Am facut mai lichida sa fie pe post de cioco tartinabila. Efecte garantate 100%

    1. Cocos iese de la noi (nu imi place mie 🙂 ), nuci am mai pus in alte dati. Unutul de cacao nu l-am simtit asa puternic, in plus mie imi place tare deci…:)
      Dar e interesanta ideea cu tartinarea, ar merge perfect pentru clatite sau uns biscuiti plicticosi 🙂
      Ai pus in borcanel, doar la friger, cum a iesit tartinabila?

      1. da, am pus in frigider, s-a intarit si mai tare – asa ca de tinut minte asta :). Pt a fi mai lichida am pus mai multa miere.
        In rest s-o mancat repede – cu clatite 🙂
        Ia sa mai comand unt de cacao si sa mai fac…. e un desert usor de facut si acopera placerile noaastre ciocolatoase, o data pe luna nu e bai (chiar daca e miere, sa stii ca ingrasa putin, ca se pune putina, si oricum e un produs ce se consuma cate putin ca se termina repede 😀 ).

    1. Si la mine se termina materia prima, untul, mierea…trebuie sa refac stocul, ca sa pot indeplini provocarile gen „azi gatesc numai cu ce am in casa” 🙂
      Deci ca sa fie tartinabila, mai multa miere, notat :). Ma uit pe site, sa vedem ce imi faci tu!

Publică un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *