Ce vreau eu de la 2018? Exact ce vedeți în imagine

Am început 2018 în formă, cu gânduri bune, fără planuri și liste, exact cum v-am spus aici, am zis că fac ceva ușor, relaxant și inspirațional, dar cine crede că lucrul cu sine e ușor, înseamnă că e Dalai Lama sau ….:)

Partea cu borcanul dorințelor e faină, distractivă, activitate de familie, scrisoarea, cam la fel, cel mai greu a fost sa găsesc un moment si un loc unde să o scriu, că deh, e vacanță. Ei bine, alegerea cuvântului a fost cea mai grea, deși eram convinsă că am deja cuvantul.

Mi-am zis că urmez pașii de aici, just for fun, că eu oricum am cuvantul meu și doar îl voi confirma, după 4 zile de lucru cu mine, pus pe hârtie, gândit și meditat puțin (cât poate un începător), ce să vezi, cuvantul este altul. Dacă vreți să vă alegeți și voi cuvantul pentru 2018, puteți intra pe siteul de mai sus, dacă sunteți curioși cam cum a mers la mine, o să descriu pe scurt.

 1. Ziua ideală
  Primul pas a fost să îmi imaginez o zi ideală in 2018, pentru mine a inclus: trezit devreme (nu e ceva ce îmi doresc de obicei), culori, multe pasteluri, soare, senin, vreme bună (primăvăratică), lumină, natură, familie, copii, observații, flori, căldură (nu neapărat ca și temperatură)
 2. Cum aș vrea să mă simt în 2018?
  În multe feluri, printre care: liberă, apreciată, mai puțin stresată, văzută, luminoasă, caldă. Mă cam învârt în sfera asta.
 3. Ce se va întâmpla în mod sigur în 2018?
  Ei bine…habar n-am :), n-am putut să scriu ceva concret aici, sunt freelancer, sunt genul emoțional, zăpăcit, visez cu ochii deschiși și una două mă pornesc în aventuri, așa că…nu știu, dar cred că o schimbare va avea loc.
 4. Ce sper să se întâmple?
  Aici pot scrie până mâine, o grămadă de speranțe, vise, dar ce sens are, dacă nu am de gând să lucrez pentru ele?! Ce îmi doresc eu este pentru sufletul meu, acolo caut schimbarea și pentru asta voi lucra.
 5. Pentru ce vise ai vrea să lucrezi în 2018?
  Aș vrea să călătoresc mai mult decât în 2017, să continui să cunosc oameni interesanți, să petrec timp de calitate cu copiii, să îmi îmbunătățesc o anumită relație. Cu toții avem vise, unii mai multe, alții mai puține, mai am și altele, dar zilele astea, cred eu că voi lucra mai multe la cele pe care le-am scris. Dar, cum sunt o persoană flexibilă (ca să nu zic schimbătoare, ca nu dă bine la CV), cine știe.
 6. Ce arie a vieții necesită suport susținut în 2018?
  Aici zic fără să stau pe gânduri: echilibrul emoțional.
 7. Ce abilități vrei să dezvolți/îmbunătățești în 2018?
  Și aici pot să scriu 3 pagini, între care să includ limba rusă, Excel și Canva, dar ce rost are, dacă n-am de gând să fac nimic pentru ele. Ceea ce vreau să îmbunătățesc și asupra a ceea ce voi lucra este abilitatea de ascultare, oferirea de feedback constructiv.
 8. Inima ta, de ce are ea nevoie?
  Îmi place tare să mă gândesc la asta, a mea are nevoie de iubire, căldură, lumină și culoare.

Cam aceștia au fost pașii în urma cărora au reieșit multe cuvinte, cel la care mă gândeam n-a apărut decât o singură dată și era legat de altul. Am redus lista de cuvinte la 5, am observat ușor modelul care răzbătea din răspunsurile mele.
Cuvintele pot fi din sfera acțiunilor, mobilizatoare, care să vă răsune tare în suflete sau, din contră, cum e în cazul meu, cuvinte blande, pe care doar le-am zărit, parcă șoptite printre rânduri. Am pus pe foaie sinonime ale celor 5 cuvinte și am rămas practic cu 3 cuvinte, departe de cuvântul pe care am crezut că îl voi alege sau poate că doar așa văd acum lucrurile.

Nu vă spun acum care sunt cele 3 cuvinte, încă nu știu care va fi cel ales, ele sunt aproape sinonime, însă imaginea din acest articol este imaginea mea pentru 2018, un loc care mi-a rămas în suflet, capatul de vest al Europei, Cabo da Roca.

Tare mult mi-a plăcut melodia de mai jos, pe care o ascultam absolut întâmplător, apoi am fost atentă și la versuri:

V-ați ales cuvântul, aveți listă cu obiective măsurabile, cum funcționați voi?

Sursa foto: Arhiva personală (Cabo da roca)

Publică un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *