Care sunt șansele unui bebeluș născut prematur în România?! Prima cameră senzorială de post-terapie

Pe Diana Gămulescu am cunoscut-o anul trecut la o lansare de carte, dar eu știam deja din online despre proiectele susținute de Asociația Unu și Unu, pe care Diana o reprezintă. Este prima și singura asociație de părinți care promovează și apără drepturile și interesele copiilor născuți din sarcini multiple, prematuri, bebeluși îndelung spitalizați.

Pentru că se ocupă de proiecte minunate, pentru unii dintre cei mai vulnerabili beneficiari, asociația s-a numărat printre câștigătorii grantului „Te Implici”, proiect de responsabilitate socială, finanțat de Telekom România. Cu ajutorul celor 7000 euro primiți din finanțare și cei 2650 euro, contribuție din partea organizației, Asociația Unu și Unu a implementat proiectul și, astfel, s-a finalizat amenajarea și dotarea primei camere senzoriale de post-terapie neonatala din țară.

În România se nasc anual peste 18 000 de prematuri, 79% dintre ei se nasc intre 32 și 36 de săptămâni, în timp ce 10% se nasc între 28-31 de săptămâni, iar 11% vin pe lume la doar 28 de săptămâni. Pentru a se dezvolta. micuții au nevoie de un mediu cu cât mai puțini factori de stres, pentru recuperarea lor se folosesc diverse terapii complementare precum: terapia prin lumină sau muzico-terapia, terapii complementare, care îi ajută să își conserve energia, să își îmbunătățească somnul, greutatea, să se recupereze per ansamblu.
Camera senzorială neonatală reprezintă primul proiect de terapie complementara și integrativă pentru bebelușii spitalizați pentru o lungă perioadă de timp.

Printre dotări se numără:
– lămpi speciale care permit reglarea luminii din camerele de terapie intensivă;
– draperii anti-bacteriene;
– sistem audio;
– cd-uri cu melodii terapeutice;
– huse pentru incubatoare;
– căciuli cu căști încorporate, pentru reducere zgomotului.


Alte acțiuni au fost necesare pentru implementarea proiectului: măsurători ale zgomotului de fond de la terapie intensivă, pe timp de zi și noapte, căutarea de furnizori și materiale speciale pentru spitale, consultarea specialiștilor în ce privește muzico-terapia, inclusiv experți din SUA.

Găsiți mai multe informații despre proiect în prezentarea de mai jos:

Puteți urmări, dar și susține activitatea Asociației Unu și Unu pe pagina de internet: unusiunu.com

Parteneri ai proiectului: Maternitatea Prof. Dr. Panait Sârbu, Societatea Română de Neurologie Pediatrică, Telekom Romania, Himalaya, Enviro Consult, Everest Catering, Improve Arhitecture şi CatalinNastase.ro.

Sursa foto: Asociația Unu și Unu

Save

Publică un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *