Zoe fii bărbată și dă la zăpadă!

Eu vin de la zăpadă, am dat…multă, mai bine de-o oră, am dat la zăpadă până mi s-au rupt ghetele :). Dar nu vreau să mă plâng, de fapt e un post de laudă, mi-au murit lăudătorii și vreau să mă laud singură, am și de ce, mi-am deszăpezit singură mașina și n-a fost chiar ușor.

Ce vreau eu cu postul ăsta este să vă spun că am fost singura femeie din zonă, care a ieșit să dea la zăpadă. Nu doar că am primit nenumărate priviri, de toate felurile, de la priviri șocate, la priviri pline de milă, de la toți masculii care dădeau la zăpadă și de la ăia care doar treceau prin zonă. Dar am fost și abordată, mai în glumă, mai în serios, de către stimabilii domni, pentru a afla dacă soțul meu chiar mă lasă să dau singură zăpada?!
Eu n-am știu exact ce să le răspund, pentru că nu l-am întrebat pe soț dacă îmi dă voie să îmi curăț mașina proprie de zăpadă, așa că am schițat și eu un zâmbet amuzat și m-am apucat de treabă. Dar, partea bună, atunci când dai zăpada, este că ai timp să te gândești și dacă ai multă zăpadă de dat, cum am avut eu, ai muuult timp.
Și stăteam eu așa și mă întrebam, oare celelalte femei nu ies să își deszăpezească caleștile motorizate pentru că nu le lasă soții?! Dar oare de ce nu le lasă?! Or fi bolnave sau or avea ceva probleme fizice, or fi toate la menstruație și nu pot face efort fizic, n-o fi bine să dai cu lopata dacă ești femeie, că îți crește strâmb părul de pe picioare sau îți cade părul de pe cap, de frig…or fi ceva obiceiuri din bătrâni pe care nu le știu eu, că altfel nu îmi explic. La noi în zonă, majoritatea familiilor au câte doua mașini, adică doamnele conduc propria mașină, dar niciuna nu pune mâna pe lopată, hmmm…și cum am stat eu destul de mult afară, am mai făcut niște conexiuni, păi dacă nu le lasă să dea zăpada, să conduca mașina le lasă?! Dar să meargă la piață, la sală, pe munte, chestii din astea simple, care implică și un minim de efort fizic?!

Adevărul e că..nah, o doamnă se urcă în mașină, încălzită în prealabil, apoi purcede până unde are treabă, fără prea multe eforturi, mai ales fizice sau cam așa ar trebui să fie viața de doamnă (probabil). Și uite așa, de unde crăpa pipota în mine de mândrie și bucurie, că sunt sănătoasă, că sunt în putere, că mă descurc singură, ca un om cu 2 mâini și două picioare, ce sunt, brusc am început să mă întreb dacă nu cumva e ceva în neregulă cu mine. Dacă sunt singura femeie care fac asta și mai ales dacă toți domnii ăștia își dau coate, trebuie să fie ceva în neregulă cu mine. Dar ce?!
Am făcut o analiză rapidă, muncă silnică nu e, mai greu decât posibilitățile mele fizice nu e, e în folosul meu, nu mi-e frig, sunt costumată bine….și totuși, de ce naiba nu dă bine să îmi deszăpezesc mașina?!

Dar deszăpezirea s-a terminat și ea, în timp ce îmi puneam toate aceste întrebări existențiale, așa că n-am decât o mini concluzie, de fapt am rămas cu o întrebare: dacă mi-am deszăpezit singură mașina, nu sunt o doamna?!

Sursa foto: Pixabay

6 comentarii la “Zoe fii bărbată și dă la zăpadă!

 1. Pai femeile iau taxiul sau merg pe jos, exista solutii mai rapide 🙂

  In rest, mai stiu pe cineva ce din noiembrie pana in aprilie nu foloseste masina (face economie si la asigurari, si la benzina, nu ia cauciucuri de iarna, nu ia rovinieta si nu mai stiu eu ce-uri ca eu nu am carnet asa ca daca o sa dezapezesc vreodata o masina, o sa fie doar din motive de fitness) .

  1. Mie nu mi se pare comod sa iau taxiul cand am o masina in parcare, cu rezervorul plin, cu asigurarile la zi, nu doar pentru ca o doamna nu da la lopata 🙂
   restu’…e de nuanta, am preferat sa iau astazi metroul, desi masina este bine merci deszapezita, dar asa era mai practic, mai rapid si mai economic azi.
   Ideea este ca pot sa fac chestii si nu vad de ce urlam tare tare, ca vrem egalitate cu barbatii, dar noi nu suntem in stare sa facem chestii banale, cum ar fi datul la lopata :), cam despre asta e articolul. Despre cum se victimieaza si fac pe mimozele femeile.

 2. Anul trecut, la ninsoarea din Ianuarie mi-am deszăpezit și eu singură mașina, nu era multă zăpadă, ca acum, era de mătură, însă aveam parbrizul înghețat. Deși am avut unelte șmechere (spray, window scraper cu mănușă) am înghețat la picioare. ERam graviduță așa că mi-am activat soțul cu ocaziile următoare.

  Dar cea mai tare rămâne una de prin 2012 cred. Am vrut să ies la cinema. Era o zăpada afară…ceva ca acum. Soțul meu a zis că el nu deszăpezește mașina, că vrea ”a lazy day”. A spus în schimb că merge la film, dacă scot eu mașina din zăpadă. Mi-a luat cam o oră rpocedura.
  Cel mai tare moment a fost că cei de la Casa de Traduceri, au ieșit cu două lopeți să mă ajute. Le-am zis că nu-i nevoie, tocmai ce terminasem. Cred că le-a căzut fața când l-au văzut pe bărbată miu, 10 minute mai târziu urcându-se la volan!

  Filmul a meritat 😀

  1. Stii ca un comentariu misogin ar putea suna cam asa: si inca mai e sotul tau? 🙂
   Dar nu de la mine, eu dau la lopata, duc si gunoiul, beau bere, nu sunt chiar o lady in adevaratul sens al cuvantului.

Publică un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *