Atelier pentru părinți și educatori, cu Oana Moraru

Tot aud vorbindu-se despre cei 7 ani d-acasă, de fapt mulți învățători, educatori, bunici, vecini, vânzători de la magazine, se plâng că cei mici nu mai au cei 7 ani d-acasă! Acum eu ce să zic…nu cunosc niciun copil care chiar să aibă acești 7 ani d-acasă, din contră, cunosc foarte mulți copii crescuți în creșe și grădinițe, încă de la cele mai fragede vârste, inclusiv ai mei.

Oare ce este de făcut, că de muncit e cam musai, puțini au norocul să poată munci și să se poată ocupa și de copii în timpul zilei, cum să facem să nu ratăm ”vârsta de aur”, ”vârsta de grație” sau ”incredibilii ani”, vârsta celor mai mari oportunități de dezvoltare și creștere a copiilor? Primii ani ai copilăriei, petrecuți în familie și creșă/grădiniță, reprezintă cea importantă perioadă de creștere fizică, intelectuală și emoțională a copiilor noștri!

Ne dorim să nu ratăm ceea ce specialiștii numesc ferestrele de oportunitate, prima începând la naștere, până la 6-7 ani, următoarea până la 10 ani, apoi până la 15 ani, acestea sunt 3 mari etape de dezvoltare personală în care se formează modul individual de a vedea lumea, de a o înțelege și de a acționa asupra ei.
Petrecem ore, zile, săptămâni în șir, documentându-ne, întrebând în stânga și dreapta, cerând păreri, vizitând și participând la interviuri, pentru a găsi cel mai bun loc în care să ne lăsam comorile cele mai de preț, copiii! Știm că etapa de vârstă până în 6 ani este o perioadă decisivă pentru dezvoltarea copiilor nostri și ne dorim să aibă parte de cea mai bună îngrijire, cea mai bună educație, dar puțini dintre noi știm cu adevărat tot ce presupune, ce înseamnă cel mai bun pentru copilul nostru, pentru stilul lui de învățare, pentru tipul lui de inteligență. Până la 6-7 ani putem hrăni hărnicia copilului, îi putem canaliza atenția, putem induce curiozitatea și dorința reușitei.

Oana Moraru are o experiență de peste 20 de ani la catedră, este profesor de limba română și engleză, de formare, învățătoare. Este fondatoarea școlii Helikon din Călărași, scoală care are un ciclu complet, de la grădiniță până la liceu, oferă consultanță părinților, educatorilor, managerilor de școli și grădinițe.
Ea consideră că multe dintre probleme care apar la clasele mici, legate de citit/scris, au rădăcina în anii preșcolarității, în oportunitățile insuficient dezvoltate la vârste mici, când creierul se afla în faza de maximă plasticitate și fiecare intervenție conteaza enorm. Pentru a evita acest tip de probleme, alături de 3 educatoare de la Grădinița ”Helikon”, Oana a construit un atelier pentru părinți și educatori, intitulat „Copiii sub 6 ani”, sub forma a 7 scenarii diferite, pentru toate cele 7 zile ale săptămânii!

În urma participării la acest seminar, fiecare va pleca cu instrumente concrete și valoroase, care vă vor ajuta să puneți bazele sănătoase ale viitorului copiilor:

  • o educatoare cu mai puțină experiență în lucrul cu copiii, va învăța care sunt toate ariile de dezvoltare care trebuie stimulate la copii, cum să le stimuleze și în ce momente. Va afla idei de jocuri și activități pentru stimularea afectivă și congnitivă, va învăța se interacționeze cu cei mici fără pedepse și rușinare, rămânând fermă în același timp.
  • educatoarele cu experiență vor afla cum să fie lideri ai generațiilor zilelor noastre, cum să înțeleagă problemele de concentrare, răbdare și ascultare, care vin deseori din metoda didactică depășită, vor învăța să facă echipă, atât cu copiii, cât și cu familiile acestora, pentru succesul, dar și pentru echilibrul emoțional al copiilor.
  • părinții care vor participa la atelier vor învăța să monitorizeze atent programul grădiniței la care merge copilul lor, vor afla cum să completeze acest program sau să suplinească lipsurile lui, vor învăța să coopereze cu educatoarele și gândească împreună cu acestea, cele mai bune strategii în beneficiul celor mici.

Toti participanții vor pleca acasă cu o broșură explicativă, conținând toate informațiile și modelele prezentate în timpul întâlnirii și sprijinul continuu al Oanei, pentru cei care decid să aplice acasă sau în clasă propunerile ei.

Atelierul va avea loc la Ramada Plaza Hotel, in data de 26 noiembrie, începând cu ora 9.30, până la 16 ( 5 1/2 ore aplicate + pauza gustare)
Înscrierile se fac la: voceaparintilor@gmail.com, mai multe detalii găsiți in pagina eveminetului: goo.gl/fGCILw

Publică un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *