Allpacka, expediezi orice fără bătaie de cap

Un drum la poștă nu ar fi ceva atât de rău, pe când statul la o coadă la poștă poate fi o încercare grea pentru o mamă ocupată, mai ales în perioada sărbătorilor :). Așa că pentru mine nu prea era o opțiune poșta și deja mă dădeam de ceasul morții, neștiind cum să trimit, urgent, o scrisoare oficială in Belgia, atunci am aflat despre Allpacka și mi s-a părut un fel de booking al expedierilor de colete sau scrisori.

Allpacka este o platformă online care compară prețurile de la mai multe firme de curierat din Europa. Faci o simulare, vezi mai jos pașii pe care i-am făcut eu, setezi detaliile și primești o listă cu cele mai bune oferte pentru selecția făcută, doar cu câteva clickuri. Alegi ce se potrivește mai bine pentru tine, în funcție de preț, dar și de timpul de livrare și dai comandă online.
– Sunt 5 firme de curierat dintre care poți alege,
– Poți trimite în țară sau în afară,
– În primele 2 luni ai un discount de 5%,
– Expediere rapidă door-to-door la nivel național,
– Se poate urmări online livrarea,
– Preluarea coletului în următoarea zi lucrătoare.
Găsiți toate detaliile pe site, eu am reținut ce m-a interesat mai mult.

Dar până să mă dezmeticesc eu și să scriu scrisoarea, care îmi va încheia socotelile oficiale cu Belgia, Ramona a testat deja serviciile și a povestit aici. Și cum nu mai aveam nicio scuză, am pus pe foaie cele 5 rânduri pe care le aveam de scris si am intrat pe site să văd cât mă costă distracția. A fost mai mult decât simplu tot procesul, am ales cea mai ieftină variantă, am notat în gând câteva idei de îmbunătățire a platformei (defect profesional, ce să fac?!) și am finalizat comanda, vă las mai jos câteva imagini cu tot procesul, să vă convingeți singuri cât de simplu este:
1. Alegi tipul pachetului pe care vrei să îl expediezi (eu am un plic)

2. Alegi tipul de livrare (eu am ales Export, pentru că trimit în afara tării)

3. Alegi țara și greutatea coletului

4. Alegi dimensiunile coletului

5. Primesti cele mai bune oferte de preț și o alegi pe cea care te avantajează (eu am ales varianta cea mai ieftină, nu era urgența așa mare încât sa aleg livrarea în 1-2 zile)

6. Am setat adresa de unde se va ridica plicul, adresa de destinatie, le-am salvat (sigur voi mai folosi platforma), aici mă credeți pe cuvant, nu vă arăt pint screen 🙂
7. Am verificat toate detaliile și am plasat comanda, după cum vedeți, prețurile chiar sunt bune

Și am primit și 5% discount așa cum au promis 🙂

8. Am ales transfer bancar ca și metodă de plata și am primit facutra pe mail și confirmarea comenzii, iar eu voi confirma plata, apoi aștept curierul:

Mie mi se pare o invenție genială această platformă și o voi folosi ori de câte ori voi avea nevoie să expediez scrisori sau colete, nu trebuie să mă deplasez decât până la ușa de la intrare, nici măcar nu trebuie să dau telefoane pe la call center-uri și să aștept cu sufletul la gură să răspundă cineva.
Eu nu am reușit, în această perioadă, să conving vreo firmă de curierat să vină să preia un singur plic, iar la poștă chiar nu am timp de pierdut, amânarea expedierii acestei scrisori m-ar fi costat 25 de euro, așa că Allpacka mi-a cam salvat bugetul pe final de an.

Moș Crăciun, dacă citești aici, ține minte, Allpacka te poate ajuta cu toate cadourile pe care le ai de împărțit, dacă rămâi cumva înzăpezit! 🙂

Sursa foto: pixabay (imaginea reprezentativă)

Save

Save

Publică un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *