3 lucruri pe care le fac în prima zi din an

La Mulți Ani și bine ne-am regăsit în minunatul 2018!

Pe final de an n-am scris niciun articol, n-am făcut nicio retrospectivă cu mari realizări sau cu plâns de milă, după multele prietenii închipuite, pe care le-am pierdut în 2017. Nu v-am povestit planurile și obiectivele mărețe din 2018, pentru simplul fapt că nu îmi fac planuri, pentru mine, anul trecut a fost mai interesant decât puteam visa, mai intens decât aș putea exprima într-un articol cu care să încerc să vă dau pe spate.

Nu îmi plac regulile, obiectivele stricte, cei care mă cunosc pot confirma, cu vârf și îndesat (Peter, this one is for you, I know you read my articles), îmi place să fiu liberă, să mă las inspirată, să ies din casă fără să merg undeva anume, să mă trezesc în locuri interesante, la care să visez mult timp după ce le văd.

Au fost multe lucruri care m-au inspirat anul asta, nu am avut timp să scriu despre ele, pentru că le-am trăit intens, am ales să fac astăzi 3 lucruri, care pot fi făcute oricând, dar eu vreau să îmi fie punct de pornire în noul an (după cele 2 pahare de prosecco).

 1. Cuvântul anului 2018
  Later edit: nu, n-a fost ușor deloc și nu acela este cuvantul, am scris aici cum am lucrat ca sa ajung la cuvantul lui 1018
  Anul trecut a fost pentru mine greu de povestit într-un articol sau 2 sau 9, a fost cu de toate și nu regret nicio clipă din el, n-aș ști de unde să încep povestea, dar pot să îl descriu într-un cuvânt. Și este unul pozitiv, dacă îmi aleg acum un cuvânt pentru 2018, tot ce am de făcut este să mă asigur că acel cuvânt nu va lipsi din viața mea.
  Este un cuvânt care nu îmi iese din minte, aș zice că este alesul, dar am câteva zile de tihnă, la finalul cărora îmi voi alege conștient cuvântul.
 2. Îmi scriu o scrisoare mie
  Este prima dată când fac asta și cred că este momentul potrivit, o să scriu o scrisoare, pe care o voi citi la finalul anului. O voi scrie de mână și voi pune în ea câteva gânduri pe care le am astăzi, un fel de scris terapeutic sau poate mai mult motivațional.
 3. Borcan cu bilețele
  Toată familia va scrie bilețele cu dorințe, gânduri, speranțe, fiecare în funcție de vârstă și aspirații. Eu voi alege un loc nou pe care vreau să îl văd (îmi place foarte mult să revin în locuri vizitate deja, rar preiau inițiativa de a vizita un loc nou, vreau să îmi depășesc această limitare).
  O să scriu și numele unei anumite cărți, mă las des ghidată de recomandări, de noile apariții și nu îmi mai rămâne timp suficient pentru alte titluri.
  Vreau să vizitez cel puțin o persoană pe care n-am mai văzut-o de mult timp.

O să vă spun peste câteva zile care este cuvântul anului 2018, cel pe care l-am ales să mă inspire, poate și câteva dintre lucrurile trecute pe bilețelele din borcan, nu este niciun secret, totul este „work in progress” și nu prea funcționez după cronometru, așa că n-am terminat de făcut cele 3 lucruri inspiraționale pentru anul care tocmai a început.

Voi cum petreceți prima zi din an? Faceți liste cu obiective, ce vă inspiră, ce vă motivează?

Sursa foto generice: Pixabay

Foto persoală: Credit Event Portrait; Make-up Roxana Minea

P.S. vă recomand acest site, poate aveți nevoie de inspirație să vă găsiți cuvântul anului.
Blogul Anei este și el un loc în care popesc des și plec încărcată cu o stare de bine, am văzut ideea borcanului la ea, deși nu îmi amintesc în care articol.

6 comentarii la “3 lucruri pe care le fac în prima zi din an

  1. Such nice words, are you sure it was intentional? 🙂
   You know, I was wandering if it is enough, if my thoughts and wishes for 2018 are enough for the world, if maybe I will seem with less to no ambition, dreamy, needy, unbalanced…but you know what…maybe I am all these and much more 🙂

Publică un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *