1 Iunie zi libera națională

Primul articol de pe domeniul propriu este de fapt o veste minunată, venită astăzi de la Camera Deputaților, a fost votată in unanimitate propunerea legislativă care vizează declararea zilei de 1 Iunie, Ziua Copilului, zi liberă națională.

București, 18 octombrie 2016 – Camera Deputaţilor a adoptat, cu 237 de voturi pentru, propunerea legislativă care modifică articolul 139 din Legea nr. 53 / 2003 – Codul Muncii, ce vizează declararea zilei de 1 Iunie, Ziua Copilului, zi liberă la nivel național. Astfel, ziua de 1 Iunie va fi cea mai importantă zi din an pentru părinţii şi copiii din România.

Este o veste cum nu se poate mai bună, această campanie a fost susținută de autorităţi, specialişti în educaţie şi psihologia familiei, asociaţii de părinţi, lideri de opinie şi personalităţi din lumea artistică, care continuă să trimită mesaje de susţinere. Peste 17.000 de români sprijină inițiativa pe pagina de facebook 1 Iunie zi liberă. Campania este derulată de grupul de inițiativă format din Itsy Bitsy FM împreună cu Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA), lideri de opinie – Andreea Marin, Virgil Ianțu și Tily Niculae -, specialiști psihologi, asociații de părinți.
Și eu am fost printre susținătorii acestei campanii, deși programul meu este unul ceva mai flexibil, este absolut necesar să susținem și să incurajăm cât mai mulți părinți să petreacă timp de calitate cu copiii, ajutând astfel la formarea si pastrarea unei relații sănătoase cu aceștia si asigurarea sănătății emoționale a celor mici.

Acum legea merge mai departe către Preşedintele României care în maximum 20 de zile o va promulga sau o va trimite înapoi parlamentarilor spre reexaminare. Urmează apoi publicarea în Monitorul Oficial şi intrarea în vigoare după alte 3 zile.

Pentru interviuri și detalii, o puteți contacta pe Monica Popescu – PR Manager, 0726 24 04 94, monica.popescu@itsybitsy.ro

Mulțumesc pe această cale tuturor celor care au lucrat la acest proiect si care ne-au dăruit o zi alături de copiii nostri!
Vă doresc să aveți multe zile frumoase alături de cei mici!

Save

Publică un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *